روزنامه کویتی "القبس" در گزارشی با اشاره به تعداد بالای نیروهای حفاظتی و محافظان مقامات و مسؤولان ارشد و میانی و رده پایین در عراق، این کشور را "سرزمین بادیگارد" توصیف کرد و در متن این گزارش آمده است: 183 هزار نفر هم اکنون در بخش‌های مختلف حفاظت از افراد و مقامات عراق موسوم به "قوات الحمایة" فعالیت می‌کنند. همچنین سالانه مبلغ 3 میلیارد دلار برای حقوق و تامین بودجه نیروهای حفاظتی دولتی و غیردولتی در عراق هزینه می‌شود.

به گزارش عصر ایران، آنچه که شهروندان عراقی امروز از بادیگاردها و نیروهای حفاظتی در خیابان‌ها می‌بینند بیشتر شبیه فیلم‌های سینمایی درباره مافیا و باندهای بزهکار است، صحنه‌های ترسناک، ترس‌آور و شلیک گلوله از سوی افراد مسلح و خودروهای شیشه دودی و ضدگلوله. وزارت دفاع عراق برای هر کدام از اعضای پارلمان،20 نفر محافظ اختصاص داده و برای هر کدام از آنها مبلغ 500 تا 700 دلار نیز می‌پردازد.
تامین این هزینه‌ها علاوه بر حقوق که حداقل ماهانه 500 دلار است، شامل تجهیزات، خودرو، اسلحه، سوخت و دیگر تجهیزات و لوازم کار است. هر نماینده از بودجه پارلمان نیز مبلغ ماهانه‌ای حدود 15 تا 20 میلیون دینار معادل 15 هزار دلار برای هزینه در بخش محافظان خود دریافت می‌کند. از آنجایی که تعداد نمایندگان پارلمان 325 نفر است هزینه‌های حفاظت و تامین امنیت آنها نزدیک به 5 میلیون دلار در ماه می‌شود.

علاوه بر پارلمان، اعضای ریاست جمهوری، نخست وزیری، هیات وزیران، مقامات حزبی، استانداران، اعضای شورای شهر و شورای استان‌ها نیز از دارای تعداد زیادی محافظ هستند و بودجه‌هایی را در این بخش هزینه می‌کنند. براساس آمارهای منتشر شده هم اکنون 183 هزار نفر در بخش تامین امنیت و حفاظت از مقامات دولت عراق فعالیت می‌کنند و سه میلیارد دلار نیز معادل بودجه 6 استان و چهار برابر بودجه دولت برای کمک به خانواده‌های نیازمند در این بخش هزینه می‌شود. این در حالی است که سه میلیون بیوه و یتیم وجود دارد.

این 183 هزار نفر معادل یک سوم تعداد اعضای ارتش عراق است.

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا